АсФУ / Все новости / Регламент XX Национальной филателистической выставки «Укрфилекс 2023»

Регламент XX Национальной филателистической выставки «Укрфилекс 2023»

Выставки

  • 19февраля
    Укрфилекс - 2022Киев, Украина
    25 - 29 мая
  • 06февраля
    Закарпатолимпфил - 2022Ужгород, Украина
    6 февраля
  • 24сентября
    Multilaterale 2021Санкт-Пёльтен, Австрия.
    24 - 26 сентября

Регламент

XX Національної філателістичної виставки (в електронному форматі)

«Укрфілексп 2023», присвяченій 30 річчю Асоціації філателістів України

1.Загальні положення

  1. Організаторами виставки є: Асоціація філателістів України. 
  1. Виставка відбудеться з 24 по 31 серпня 2023 року в електронному форматі з оприлюдненням експонатів на сайті Асоціації філателістів України, www.odessaphilex.com

1.3.  Оргкомітет виставки знаходиться за адресою: 

          Пантелеймонівська 20 офіс 1, 65012, Одеса, Україна

1.4. Спонсорську та меценатську допомогу у проведенні виставки можуть надавати будь-які організації, установи, господарські формування усіх видів власності. А також, меценати, котрі готові сприяти створенню позитивного іміджу України в світі через популяризацію філателії.

1.5. Виняткове право використання емблеми виставки та виготовлення будь-якої рекламної продукції, присвяченій виставці, належить Оргкомітету.

1.6. Статус виставки: Національна ( в електронному форматі).

1.7. При підготовці та проведенні виставки «Укрфілексп 2023» Оргкомітет керується Регламентом даної виставки.

  1. Умови участі у виставці

2.1. Учасниками виставки (далі - експоненти) можуть бути тільки члени АсФУ, які мають відповідні експонати та визнають цей Регламент. Не можуть бути учасниками виставки члени АсФУ, які постійно проживають на території Росії та Білорусі.

2.2. Участь у виставці безкоштовна для всіх учасників.

2.3. До участі у виставці допускається не більше 2 (двох) експонатів від одного учасника.

2.4. За відповідність експоната відповідальність несе голова обласного товариства АсФУ.

2.5. На виставку у конкурсні класи не приймаються експонати, котрі на попередніх міжнародних виставках ФІП і ФЕПА отримали Гран-прі або великі золоті медалі.

2.6. Не дозволяється в експонатах використання філателістичного матеріалу невизнаних держав та тимчасово окупованих територій ЛНР та ДНР. При наявності такого філателістичного матеріалу, експонат буде дискваліфікований.

2.7. За рішенням Оргкомітету у виставці можуть брати участь претенденти, чиї власні експонати будуть демонструватися вперше, при умові письмового висновку комісара виставки про їх відповідність вимогам Регламенту.

  1. Класифікація експонатів по конкурсним класам

На виставці будуть демонструватися та оцінуватися експонати у таких конкурсних класах:

3.1. Традиційна філателія.

3.2. Маркофілія (поштова історія).

3.3. Тематична і мотивна філателія.

3.4. Аерофілателія і астрофілателія.

3.5. Сучасна українська філателія (з 1991 – по теперішний час).  

3.6. Клас картмаксимумів.

3.7. Клас цільних речей.

3.8. Відкритий клас.

3.9. Ревеню.

3.10. Клас журі.

3.11. Почесний клас.

  1. Подача заявок на участь у виставці та подання експонатів.

4.1. Заявки на участь у виставці відправляються на адресу Оргкомітету через уповноважених (голів обласних товариств АсФУ) осіб до 20 квітня 2023 року та голові виставкового комітету (в електронному форматі) на електронну адресу:  

obzhora2008@gmail.com

До заявки, підписаної головою обласного товариства АсФУ, обов'язково додається титульний лист експонату із анотацією та планом, копія членського квитка члена АсФУ, зі сторінкою з відміткою про сплату членських внесків за 2023 рік. Підписуючи заявку на участь у виставці, експонент тим самим підтверджує, що ознайомлений із вимогами цього Регламенту та зобов'язується їх виконувати. Заявки будуть прийматись тільки від представників обласних товариств, які надали звіт про діяльність за 2022 рік та переказали кошти на рахунок АсФУ. Без одного з цих документів, заявка не буде прийнята до конкурсу.

4.2. Після розгляду заявок виставковим комітетом та Оргкомітетом список експонатів та їх авторів буде розміщено на сайті АсФУ з 15 травня 2023 р.

4.3 Оргкомітет вимагає з відібраних експонентів скани всього експоната, з роздільною здатністю 300 dpi формату jpeg, відскановані без захисних файлів та переведених в єдиний файл формату pdf. 

Скани колекцій, відібраних експонатів, повинні бути надіслані на електронну адресу: obzhora2008@gmail.com до 10 серпня 2023 (можна скористатися безкоштовною програмою www. wetransfer.com).

4.4. Кожен експонат повинен мати титульний аркуш, на якому необхідно вказати назву експоната, прізвище та ім'я власника, анотацію та план експоната. У лівому нижньому куті аркуша на лицьовій стороні має бути вказаний його порядковий номер. Всі тексти на аркушах повинні бути українською мовою або однією із офіційних мов FІР (англійська, німецька, французька).

4.5. Експонати конкурсних класів повинні розміщуватись на: 

Класи 3.1. -3.4., 3.8. на 80 аркушах.

4.6. Експонати конкурсних класів, які отримали на попередніх Національних або ФІП виставках нагороду не нижче великої позолоченої медалі – на 128 аркушах.

4.7. Експонати, які не відповідають пунктам 4.4. та 4.5. цього Регламенту, до експонування та оцінки у конкурсних класах не допускаються.

4.8. Оргкомітет виставки залишає за собою право приймати чи ні експонати до участі у виставці.

  1. Оцінка експонатів та нагороди виставки

5.1. Оцінку експонатів та присудження нагород здійснює суддівська колегія (журі), яку затверджує Оргкомітет виставки. Результати оцінки будуть оприлюднені на сайті після 07 вересня 2023 року.

5.2. Оцінка експонатів у конкурсних класах здійснюється відповідно до Регламенту FІР.

5.3. Журі має право вносити зміни у заявлену класифікацію експонатів, переводячи їх у інший клас.

5.4. Для експонатів конкурсних класів передбачені такі медалі: велика золота, золота, велика позолочена, позолочена, велика срібна, срібна, посріблена та бронзова. 

5.5. Кращий експонат виставки (експонат, який набере найбільшу кількість балів але не менше 96) отримає Гран-прі виставки.

5.6. Кращий експонат по темі «Україна» отримає Національний Гран-прі.

5.7. Кращий експонат на тему "тематика" отримає Тематичний Гран-прi.

5.8. Для нагородження кращих експонатів передбачені спеціальні призи, надані різними організаціями, установами та окремими доброчинцями.

5.9. Каталог виставки буде розміщений на сайті АсФУ.

Генеральний комiсар виставки «Укрфілекс 2023»

Дмитро Френкель.